Syntymäjulisteet pienokaisista

Ihanin 1-vuotiskuvaus!

Kaupallinen yhteistyö:

Valokuvaus Emmi Kaukelin


Kuopuksemme täytti hetki sitten vuoden, ja halusimme ehdottomasti ikuistaa tämän tärkeän etapin laadukkailla valokuvilla, joista kelpaisi kehittää uuden kodin valkoista ammottaville seinillemmekin täytettä. 


Tykkään itse ottaa valokuvia, ja olen siinä vähän jopa kehittynyt viimeisten vuosien aikana, kun syystä (ja toisesta) niitä on tullut otettua noin kymmenkertainen määrä aiempaan elämään verrattuna. On kuitenkin täysin eri asia saada ammattilainen ottamaan kuvia lapsesta, jota on hankala saada pysymään paikallaan edes sen aikaa, että kännykkäkamera ehtisi tarkentaa kohteeseensa.


Esikoisen 1-vuotiskuvauksen saimme toteutettua valokuvausta osatyönään tekevän ystävän kautta, mutta tällä kertaa se ei ollut mahdollista, joten aloitin alkuvuodesta kuumeisen metsästyksen löytääkseni valokuvaajan, joka osaisi ottaa perheemme tyylisiä kuvia.



Instagramin (ja erinäisten suositusten) kautta törmäsin Emmi Kaukeliniin, jonka kauniiseen, lämpöisään ja selvästi kuvattaviensa näköiseen tyyliin ihastuin ensinäkemältä. Ennestään tuntemattoman valokuvaajan ottaminen kieltämättä vähän jännitti, sillä tiedän hyvin, kuinka tarkasti lapset aistivat kuvaajan olemusta, ja äänestävät kyllä jaloillaan, jos vuorovaikutus ei miellytä.


Onneksi pelkoni osoittautuivat tällä kertaa täysin turhiksi. Emmin välitön olemus, rentous ja rohkaiseva asenne toimivat niin jännittyneeseen äitiin kuin lapsiinkin. Hän sai koronavauvamme rentoutumaan kuvauksessa, vaikka ensimmäisten minuuttien aikana olin varma, ettei tyttö tule ikinä enää päästämään kaulastani irti. Kaiken lisäksi esikoisemme, joka päätti vuosi sitten, ettei enää koskaan suostu vapaaehtoisesti kameran eteen (kyllä, 2 vuotiaatkin tekevät hyvin periaatteellisia päätöksiä), tuli kuin tulikin siskon kanssa istumaan isoon matkalaukkuun ja vaikutti jopa vähän nauttivan kuvaustilanteesta.



Mutta kuka tämä mahtava löytömme onkaan? 

Emmi on Vantaalla asuva 5-vuotiaan pojan äiti, joka päätti äitiyslomansa ratoksi aloittaa valokuvausopinnot. Valmistuttuaan vuonna 2017 hän aloitti ensin valokuvaamisen sivutoimisena, ja saa nykyään toteuttaa unelmaansa päätoimisesti. Emmi kuvaa pääosin vauvoja, lapsia ja perheitä, mikä näkyi vahvana ammattitaitona oman perheemme kuvauksessa. Kuvaukset toteutetaan lähes aina perheen omassa ympäristössä, sisällä tai ulkona, tuoden rentoutta kuvaustilanteeseen. 


Parasta valokuvaustyössä on Emmin mukaan se, kun hän pääsee kuvaamaan samaa perhettä useaan kertaan, ikuistaen perheen tärkeitä vaiheita vastasyntyneiden kuvauksista lähtien. Ja oman kokemukseni perusteella en ihmettele ollenkaan, miksi perheet kerta toisensa jälkeen palaavat Emmin kameran eteen. 🤍


Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Emmin verkkosivuihin, sieltä löytyy gallerian täydeltä ihania valokuvia ja perusteellisempi esittely naisesta kameran takana!


Ja te, jotka jaksoitte lukea tekstin loppuun, saatte palkinnoksi 20 % alennuksen kaikista Emmin kuvapaketeista, kun teette varauksen kesäkuun loppuun mennessä! Kuvausajankohta saa olla myöhemminkin. Muista mainita koodi nyytinmatka.


Kommentit

Lähetä kommentti