Kirje 1 vuotiaalle tyttärelle

30 hyvää kysymystä ja yhtä monta vastausta

En ole täällä blogissa kovinkaan paljon puhunut itsestäni. Ajatuksistani kyllä, ja lapsistani sitäkin enemmän. Mutta kun tarjoutui mahdollisuus keskittyä yhden blogipostauksen ajan vain ja ainoastaan itseeni, niin pakkohan siihen oli tarttua! Minna Kiljusten blogista haastoi meidät Kaksplussan verkostobloggaajat vastaamaan 30 kysymykseen. Tässä vastaukset, lukekoon ken kiinnostuu, vastaaminen ainakin oli hauskaa!


Otan harvoin kuvia itsestäni, enkä varsinkaan julkaise niitä. Liittyy varmaan loputtomaan itsekriittisyyteeni. Kun sitten selfien päätän ottaa, otan sen aina yläviistosta. Se puolestaan liittyy siihen, että inhoan nenääni, ja se ei näytä niin pahalta ylhäältäpäin. Sitä itsekriittisyyttä pitäisi ehkä alkaa työstää...

1. Koko nimesi ja mistä se tulee?

Salla Katariina. Äitini on kotoisin Sallasta, joten uskoisin sillä olevan jotain tekemistä etunimeni kanssa. Toinen nimi taitaa olla tuulesta temmattu.


2. Pituus?

157cm. Kuljin lähes koko yläasteen noin 10 cm korkeissa paksupohjaisissa kengissä (onneksi spaissaritkin tekivät niin), koska inhosin olla porukan lyhyin. Mutta kun kerran erehdyin kokeilemaan normaalikenkiä, tajusin kuinka hauskaa onkaan olla pieni! Sen jälkeen olen laittanut korkkarit jalkaan vain pakon edessä (ja kehittynyt loistavaksi kiipeilijäksi).


3. Mitä katsot TV:stä juuri nyt?

Rimakauhua ja rakkautta -sarjan uusintoja. Ehkä paras sarja ikinä, kerta toisensa jälkeen! Kovana kakkosena tulee Ryhmä Hau, jos TV-ruudun täyttäjistä puhutaan.


4. Mikä ihmetyttää tällä hetkellä?

Edelleen jaksaa ihmetyttää kuka äänesti Trumpia presidentiksi. 


5. Suurin haaveesi?

Olla onnellinen. Välillä se tuntuu käsittämättömän vaikealta, kun ajatukset ovat aina seuraavassa tavoitteessa.


6. Tämän vuoden suunnitelmat?

Lähinnä selvitä hengissä ja järjissään toisesta vauvavuodesta. Pitkään suunniteltu ulkomaanreissu olisi myös ihana toteuttaa, mutta saa nähdä mitä tässä maailmassa lähiaikoina tapahtuu.


7. Lempiruoka?

Äidin tekemä kantarellikanariisismetanavuoka. Se on pysynyt synttäritoiveruokana ainakin viimeiset 15 vuotta, eikä loppua näy.


8. Mitä harrastat?

Lenkkeilyä, lukemista ja kirjoittamista. Pari vuotta sitten lopetin muuton ja raskaaksi tulemisen myötä tanssimisen, mutta sen pariin olisi ihana palata.


9. Paras vuodenaika?

Kevät yllättää ihanuudellaan joka vuosi. Parasta siinä on kesän odotus. Sitten kun tulee kesä, aletaan jo stressata, että kohta se on ohi. 


10. Lempielokuva?

Pakko sanoa Leijonakuningas, se on itkettänyt ja ihastuttanut joka ikinen kerta kun olen sen nähnyt. Kävin syksyllä katsomassa uuden version leffateatterissa ja itkin täysin liioittelematta alkumusiikin ensisävelestä lopputeksteihin, taukoamatta. Raskaushormonit saattoivat toki vähän madaltaa liikuttumiskynnystä.


11. Kahvi vai tee?

Kahvi kahvi kahvi ja kahvi.


12. Mikä on parasta elämässä juuri nyt?

Vastaan tähänkin kahvi. :D Mutta sen lisäksi parasta on alkava kesä. 


13. Mihin kaupunkiin haluaisit matkustaa seuraavaksi?

Tampereelle katsomaan kummityttöä. 🤍 Ja siitä mökille! Sitten kun Suomen rajat uskaltaa ylittää, haluaisin toteuttaa pitkäaikaisen haaveen Kreikkaan matkustamisesta (ja kyllä, tiedän että Kreikka ei ole kaupunki)


14. Horoskooppimerkkisi? Uskotko horoskooppeihin?

Neitsyt. Uskon luonnehoroskooppeihin, koska ainakin omani on mennyt aivan nappiin. Seiskan viikkohoroskooppeihin en usko, mutta luen ne silti, jos eteen sattuvat.


15. Esikuvasi?

Minulla ei ole yhtä esikuvaa, enemmänkin esikuvaominaisuuksia, joita joistain ihmisistä löytyy. Monet ystäväni ovat myös esikuviani. 🤍  


16. Mitä haluaisit oppia vuonna 2020?

Hetkessä elämistä ja kaiken sen arvostamista, mitä itsellä on. Ei ehkä ihan yhden vuoden aikana toteudu, mutta vähitellen.
17. Kuinka monta lasta haluaisit?

Tämänhetkinen luku on monella tapaa täydellinen, mutta eihän sitä tiedä, jos kolmannenkin joskus päättää haluta. 


18. Mitä piirrettä inhoat ihmisissä?

Kaksinaamaisuutta, itsensä muiden yläpuolelle nostamista ja tekopyhyyttä.


19. Kallein ostoksesi?

Nykyinen koti, ja toivottavasti pian seuraava koti.


20. Epäsuosittu mielipiteesi?

Tämä on vaikea. Kaikille mielipiteille löytyy kannattajansa ja vastustajansa. En taida edes omata kovin vahvoja mielipiteitä, kun yritän kaikissa asioissa mahdollisuuksien mukaan ymmärtää kaikkia osapuolia. Tylsä vastaus, tiedän. Jos joku keksii laukomani epäsuositun mielipiteen, niin laittakaa kommenttikenttään!


21. Mitä ihailet toisissa ihmisissä?

Positiivisuutta, rohkeutta ja aitoa ystävällisyyttä.


22. Minä inspiroi sinua juuri nyt?

Lisääntyvä valoisuus ja aurinko inspiroi ja antaa voimia hurjan paljon.


23. Suurin paheesi?

Herkut. Niitä ei vain pysty kohtuudella syömään, vaikka kuinka yrittäisi meditoida jokaisen suklaapalan sulaessa kielelle. Aina pitää saada vielä yksi. Kunnes tulee huono olo. 


24. Mitä odotat?

Odotettavaa on niin paljon, etten ala kaikkea tähän erittelemään. Lähin odotus on varmaankin sellaisen asunnon löytyminen, johon voisimme kunnolla asettua. Ja koronarajoitusten loppuminen!


25. Unelmien työpaikka?

Tämän kun tietäisi. Tuntuu, että olen nyt siinä vaiheessa elämää, kun pitäisi oikeasti tietää, mitä haluaa tehdä. Mutta niin moni asia kiinnostaa, että valinta on mahdoton. Unelmatyö liittyisi joka tapauksessa jollakin tapaa sekä mielenterveyden edistämiseen että kirjoittamiseen. 


26. Tärkeimmät ominaisuudet toisissa ihmisissä?

Välittäminen ja aitous. 


27. Biisi jota kuuntelet tällä hetkellä?

Mestaripiirros, hämähämähäkki ja pieni ankanpoika, kaikki allekirjoittaneen tulkitsemana. 😄 Radion annista parasta on Uuden edessä, vaikka soikin jatkuvasti.


28. Uskotko kohtaloon?

Jollain tapaa kyllä. Uskon, että kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja pienilläkin valinnoillamme on kauaskantoiset vaikutukset. Mutta siihen, että elämämme olisi ennalta määrätty kulkemaan tiettyä polkua, en edes halua uskoa. Se tuntuisi aika lannistavalta.


29. Mitä haluat saavuttaa seuraavan viiden vuoden aikana?

Haluan löytää työn (ja ammatin), jossa pystyn toteuttamaan itseäni ja antamaan parastani. 


30. Oletko koskaan menettänyt ystävää?

Menettäminen on ehkä vähän liioiteltu termi, mutta on muutamia aiemmin todella tärkeitä ihmisiä, joiden kanssa yhteydenpito on vähitellen loppunut. Toivon, että nykyiset tärkeimmät ystäväni eivät ikinä katoa, vei elämä meitä minne tahansa.


Sen lisäksi, etten ole innokas selfieiden ottaja, inhoan myös kuvattavana olemista. Kiitos silti miehelleni, joka jaksaa sinnikkäästi yrittää. 🤍


Onnittelut teille, jotka pääsitte loppuun asti! Haluan vuorostani haastaa kaikki seuraajani, jotka kirjoittavat omaa blogia. Jos päätätte kysymyksiin vastata, vinkatkaa siitä kommentteihin niin pääsen tutustumaan teihinkin paremmin!


Kommentit