Syntymäjulisteet pienokaisista

Luukku 17: Vauvan joulumenu

Kirjoitin viime viikolla siitä, kuinka jokaisen pitäisi saada viettää sellainen joulu kuin haluaa, ilman ulkoisia (ja sisäisiä) paineita tai pakollisia suoritteita. En itse esimerkiksi jaksa kauheasti panostaa koristeluun, suursiivouksiin tai leipomiseen (vaikka haluaisin). Mutta ruoka, erityisesti jouluruoka, on minulle sydämen asia. Ja sen vuoksi panostan jouluna siihen.

Kaksi vuotta sitten, viettäessämme esikoisemme ensimmäistä joulua, bongasin Simppelin sormiruokakeittiön sivustolta vauvan joulumenun. Ja kun poika oli sopivasti juuri joulukuun alussa täyttänyt puoli vuotta ja aloittanut innokkaan kiinteiden maistelun, päätin kokeilla, millainen vastaanotto jouluruokien vauvaversioilla olisi. Poimin muutamat ruokalajit Simppelin keittiöstä, ja loput metsästin Googlen syövereistä omiin jouluruokaperinteisiimme pohjaten.

Vastaanotto vaivannäkööni oli mitä parhain, ja ruokia maistettuani olisin voinut niitä itsekin hyvin syödä (pienellä suolalisällä)! Siispä päätin jälleen tänä vuonna, kun perheessämme asustaa taas vauvaikäinen ruokailija, panostaa myös hänen kulinaristisiin joulunautintoihinsa. Kuvamateriaalia en valitettavasti tänne vielä saa, sillä ruokien valmistus jää jouluviikolle (kiitos kivasti joulun alle sattuneen muuttoprojektin).


Mutta siltä varalta, että jollain muullakin riittää innostusta pienen väen kokkailuun, tässä meidän toista kertaa testaukseen menevä joulumenumme. 


Simppelin Uuniriisipuuro mantelimaidolla


Simppelin Porkkanalaatikko


Bataattilaatikko

pieni bataatti

1 dl kauramaitoa

2 rkl korppujauhoja

1 muna


Kuori ja kypsennä bataatti (esim paloina höyrytettynä). Lisää joukkoon kauramaito ja soseuta. Lisää korppujauho ja muna. Sekoita ja kaada vuokaan. Paistetaan uunissa 175 asteessa noin tunnin.


Hernepyree & Palsternakkapyree 

(Eli soseet mutta hienommalla nimellä 😂)


Paahdetut kukkakaalit 

(Leikkaa kaali palasiksi, päälle öljyä ja uuniin paahtumaan 225 asteessa noin 25 min)


Uunilohi

(Tuoretiskiltä tai pakastealtaasta)


Olisi ihana kertoa, että jälkiruoaksi loihdin Simppelin joulumenusta löytyviä vauvan pipareita, mutta niiden väkertämiseen olen rehellisesti sanottuna liian laiska. Olen siis korvannut jälkiruoan helpoilla (ja vatsantoiminnan mukavasti käynnistävillä) luumumuffinineilla

Noin 12 muffiniin tarvitset:


2 dl kaurajauhoja

ripaus leivinjauhetta

1 dl kauramaitoa

1 muna

1 banaani

0.5 dl luumusosetta (+ toinen mokoma koristeeksi)


Soseutetaan banaani, lisätään kananmuna, maito ja luumusose. Sekoituksen jälkeen lisätään  kaurajauhojen sekaan leivinjauhe ja kaadetaan jauhot soseeseen. Kaadetaan taikina muffinivuokiin. Muffineiden päälle voi laittaa vielä luumuhillosilmän. Uuni 200 asteeseen ja paistoa 15 min.



Näiden tunnelmien myötä haluan toivottaa kaikille teille aivan ihanaa, rauhallista ja rakkauden täyteistä joulua! 🤍 Tämä tonttu aloittaa nyt raivoisan muuttolaatikoiden pakkaamisen, ja palaan kirjoittelemaan sitten kun päässä liikkuu jotain muutakin kuin pakokauhuinen Mistä tätä saakelin rojua on kertynyt -ajatus.


Instagramia päivittelen varmasti sekasorronkin keskeltä, joten tervetuloa sinne seuraksi! 🥰


Seuraava luukku Kaksplussan verkostobloggareiden joulukalenterissa ilmestyy huomenna Kiljusten blogiin.



Kommentit